Je bent ondernemer, dus je weet dat het belangrijk is om je gedrag aan de omstandigheden aan te passen. In dit geval aan een online dating website, ook al is deze voor gelijkgestemden. Hieronder zetten we een aantal tips & tricks op een rijtje, die je hopelijk helpen om in contact te komen met jouw perfecte match!

1. Wees jezelf
Ja er zijn “spelregels”, maar het allerbelangrijkste is dat je jezelf moet blijven. Iemand moet geïnteresseerd raken in jou als persoon, het heeft geen enkele zin om je anders voor te doen dan je eigenlijk bent. Uiteindelijk kan je je eigen karakter toch niet verbergen. Eerlijkheid staat voorop, en wordt altijd gewaardeerd, óók door die andere ondernemer die jij helemaal ziet zitten.

2. Wees geduldig
Ben jij enthousiast en reageer jij altijd direct op een bericht? Realiseer je dat niet iedereen de hele dag bezig is met online dating. Ondernemers hebben het druk… Dus als je niet direct een antwoord krijgt, betekent dat niet dat je genegeerd wordt. Ga dus niet allerlei reminders sturen en wacht even rustig af. Je krijgt vanzelf reactie. En als die reactie uitblijft, dan is het dus toch niet je gedroomde match…

3. Wees persoonlijk
Het werkt doorgaans niet om een standaardtekst te maken en die vervolgens aan verschillende mensen te sturen. Het eerste bericht dat iemand van jou ontvangt, bepaalt namelijk of je een reactie krijgt en of er een contact gaat beginnen. Laat in je bericht altijd zien dat je het profiel van iemand echt hebt gelezen en maak daar een opmerking over. Dat mag best een compliment zijn!

4. Wees eerlijk en open
Online dating vindt plaats vanaf een computer en begint per definitie anoniem. Dat is dus best afstandelijk. Het is niet erg om eerlijk over jezelf te zijn: dat maakt het juist snel persoonlijker. Je hoeft dus niet bang te zijn om bijvoorbeeld eerlijk te zeggen dat je weinig ervaring hebt met online dating en dat je het best spannend vindt. Je bent niet de enige!

5. Wees net zo beleefd als in het gewone leven
Dat je achter je vanachter je computer en anoniem met iemand praat, wil niet zeggen dat je dan ook maar allerlei dingen kan zeggen die je in het normale leven niet in je hoofd zou halen. Als jij “in het echt” ook niet zomaar hele directe toespelingen zou maken, of een bepaalde opmerking over iemands uiterlijk, doe dit dan ook niet als je online aan het daten bent, nota bene met een andere ondernemer.

6. Wees creatief
Die ontzettend knappe droomman of -vrouw die jij net gezien hebt, is misschien (waarschijnlijk) ook al door anderen ontdekt. Als hij of zij echter twintig berichten van geïnteresseerden ontvangt, dan gaat er dus een selectie gemaakt worden. Jij wilt uitgekozen worden, dus het is altijd goed om op te vallen: met dat grappige bericht, en natuurlijk ook met dat originele profiel. Online dating gaat zeker ook om opvallen, dus besteed veel aandacht aan je profiel en maak creatief gebruik van de mogelijkheden die er zijn op jezelf op een leuke manier te profileren.

7. Wees niet bang om herkend te worden
Volgens het CBS gebruikt één op de drie vrijgezellen een datingsite of datingapp. Dit fenomeen is dus heel gewoon en volkomen geaccepteerd! Je hoeft je nergens over te schamen, dus het is ook compleet zinloos om bang te zijn dat een bekende je misschien herkent. En al zou dat gebeuren: die bekende van jou is dus óók lid van BizzKiss… Zet dus gewoon een goede en herkenbare foto van jezelf op je profiel. Want als jij geen foto op je profiel plaatst, maak je het voor jezelf echt heel moeilijk. Je kansen op een succesvol contact, laat staan een date, zijn zonder foto een stuk kleiner.

8. Wees niet pusherig en opdringerig
Uit onderzoek blijkt dat het gemiddeld 27 berichten op de datingwebsite duurt voordat contactgegevens worden uitgewisseld. Beide partijen moeten immers het vertrouwen opbouwen om die stap te nemen. En zodra je bijvoorbeeld gaat whatsappen buiten BizzKiss om, moet je ook niet verwachten dat je binnen drie dagen samen in een restaurant zit. Vraag dus niet meteen om iemands telefoonnummer en dring ook niet gelijk aan op een ontmoeting. Laat het contact zich gewoon natuurlijk ontwikkelen. Die date komt dan heus vanzelf!

9. Wees duidelijk over je grenzen
Uit onderzoek blijkt dat 15 procent van de vrouwelijke gebruikers van datingsites zich wel eens ongemakkelijk voelt in een gesprek, bij mannen is dat 10 procent. De regel is: zoals jij een ander respecteert, zo mag jij er ook op staan dat jij zelf gerespecteerd wordt. Dat verwacht je in je dagelijkse leven als ondernemer toch ook? Wees dus niet bang om je grenzen aan te geven en het te vertellen als je iets niet ok vindt. Het is ook geen probleem om een ander lid te blokkeren: die knop zit er niet voor niets!

10. Wees alert
Wij doen er echt ALLES aan om misbruik van de website te voorkomen, maar wij kijken niet mee in de berichten die onderling verstuurd worden. Los van de prvicywetgeving: dat is privé en daar hebben wij gewoon niets mee te maken. Als er iets gebeurt dat niet in de haak is, meld het dan alsjeblieft gelijk via de knop "Meld misbruik" of stuur een email naar meldingen@bizzkiss.nl. Wees ook alert op ondernemers die er niet op uit zijn om te daten, maar juist om hun product of dienst te verkopen. Dus als iemand jou vlak na de kennismaking al vertelt dat hij of zij een prachtige nieuwe website voor jouw bedrijf wil maken, dan is die persoon waarschijnlijk op zoek naar new business, en niet naar een nieuwe relatie.

 

Ontmoet gelijkgestemden. Vind je date!
Ik schrijf mij in!