"Ik hoor/lees dat je moet oppassen voor dit soort verzoeken..."

Wij krijgen regelmatig de vraag of het wel veilig is om die betaling via iDeal te doen. Wij vernemen van leden over oplichtingspraktijken via bijvoorbeeld bepaalde koop- en verkoopplatforms (we noemen geen namen). Ook in de media wordt regelmatig gewaarschuwd voor oplichtingspraktijken via phising en dergelijke.

In alle eerlijkheid: wij kunnen niet veel méér doen dan je verzekeren dat je écht alleen maar die ene cent betaalt. Zakendoen gaat over vertrouwen, dat weet jij als ondernemer als geen ander, en wij vragen je simpelweg om ons in deze te vertrouwen.

Ons betalingsverkeer wordt overigens afgehandeld door Mollie Payments, die niet zomaar iedereen tot hun diensten toelaten. Mollie controleert nauwgezet wie zij accepteren, wat de aangeboden dienst is, en met welke partij zij te maken hebben.

Wij vragen begrip voor het feit dat wij echt de identiteit van ieder nieuw lid moeten controleren. Zonder uitzondering. Een vergelijking van het KvK-uittreksel met de tenaamstelling van een bankrekening is verreweg de eenvoudigste en snelste manier om dit te doen.

Als het doen van die betaling van 0,01 euro voor jou echt een onoverkomelijk probleem is, kan je ons ook een foto of scan van je rijbewijs, ID of paspoort mailen als antwoord op de email die je direct na je aanmelding ontvangt. Wij vinden dit echter een grotere inbreuk en veel minder prettig.

Kortom: geef ons je vertrouwen, We zullen je niet teleurstellen!  

Ontmoet gelijkgestemden. Vind je date!
Ik schrijf mij in!